Pressrum

Följ kurser.se

Hur vill vi ta hand om kropp och knopp efter semestern?

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2017 09:15 CEST

Enligt 166 svarande är det kontinuerlig träning och läsning det som är mest viktigt att göra efter semestern. Det visar en undersökning som kurser.se utfört för att ta reda på hur vi väljer att ta hand om oss själva efter semestern.

– Jag tror att många ser hälsa och personlig utveckling som allt viktigare efter semesteruppehållet. Under semestern kommer vi oftast ur våra rutiner, samtidigt som vi får mer tid till läsning, någonting som uppskattas av många och som skapar tid för reflektion och egen tid i en allt för hektisk vardag, säger Nina Wånggren på kurser.se.


Kontinuerlig träning ger mycket

Träning är för de flesta viktigt och ses mer eller mindre som en del av vardagen. Det är också detsamma som uttrycks hos de svarande som allra viktigast när det gäller att ta hand om sin kropp efter semestern. Hela 53% tycker det är betydelsefullt att komma igång med sin kontinuerliga träning. För en tredje del är det bättre kosthållning som gäller. En mindre skara ägnar sig åt meditation, unnar sig skönhetsbehandlingar eller massage.

Så väcker du hjärnan ur sommardvala

Efter en lång välbehövlig semester är det många som har svårt att gå tillbaka till jobbet. Det är jobbigt att sätta igång hjärnan som under en period varit aktiv med andra tankar. Enligt den här undersökning kan vi se att de flesta väcker hjärnan genom att läsa mycket. Inte heller helt ovanligt är mindfulness som enligt cirka 14% av de svarande har en bra inverkan på dem. Bland det svarande listas också handarbete och att lösa korsord eller sudoku som viktigt för att hålla hjärnan skärpt.

De viktigaste träningsformerna

Idag är det många som har sina egna intressen och träningsformer som de utövar på sin fritid. När vi ställde frågan om vad som lockar mest efter semestern så var det just det svaret vi fick. Vi fick också veta att gymmet besöks av 22% av de svarande. En femtedel yogar, en sjättedel dansar, en tiondel springer och en liten andel ägnar sin tid åt bollsporter.

1. Gym
2. Yoga
3. Dans
4. Springa
5. Bollsport

Om undersökningen
Typ av undersökning: E-postenkät
Antal svar: 166
Urval: bestod av personer som besökt kurser.se
Datum: 2017-09-04
Av alla svarande var 84,34% kvinnor och 15,66% män.
Alla åldrar över 18 år är representerade. Spritt i åldrar bland de svarande, mest i ålder 46-59 år.
Alla Sveriges län är representerade, men med flest svarande kommer från Stockholms län.

Kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för runt 400 kursarrangörer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.