Pressrum

Följ kurser.se

Allt fler kvinnor vill gå kurs i självförsvar

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2017 09:31 CET

Under förra året var den mest populära kursen på kurser.se en självförsvarskurs för kvinnor. En ökning i intresse på 52 procent jämfört med året innan. Även i januari 2017 var intensivkursen i självförsvar för kvinnor det som söktes allra mest på.

Varför vill då så många kvinnor lära sig självförsvar? En tidigare kursdeltagare uttrycker sina känslor kring att lära sig självförsvar.

Jag har alltid tyckt att det är obehagligt att gå ensam på ställen där det rör sig lite folk. Även om vi bor i ett lugnt område och jag har med mig hunden känner man sig som kvinna alltid osäker och utsatt. Jag löptränar mycket, men jag springer alltid på gatorna för att jag helt enkelt är rädd för att springa ensam i skogen. Det var detta som fick mig att börja söka information om självförsvar. Att gå en kurs i självförsvar var både skrämmande och lärorikt, men med instruktörernas vägledning, pepp och trygghet lärde jag mig otroligt mycket som har stärkt mig som person. Jag tror att alla var väldigt omtumlade efter kursen. Både fysiskt och mentalt, men framförallt stärkta i att denna kunskap ger makt och förhoppningsvis en livlina om du skulle hamna i ett utsatt läge, berättar Johanna Lind Bogren.

På en självförsvarskurs får deltagarna bland annat lära sig att göra riskanalys, använda våldsanvändning och öva inför realistiska scenarion. Självförsvarsskolan som håller i den uppskattade intensivkursen har egna tankar om varför den är så efterfrågad just nu.

– Allt fler känner ett behov av öka sin kunskap och medvetenhet om den personliga tryggheten. De väljer därför att komma till oss i syfte att stärka sina möjligheter att kunna hantera en hotfull eller våldsam situation. På Självförsvarsskolan har vi byggt upp en landsomfattande professionell organisation bestående av poliser, säkerhetsspecialister och brottsofferstödjare. Ett erfarenhetsperspektiv som tillför en helt ny dimension till våra kurser. Våra kursledare består av både män och kvinnor och är alla duktiga pedagoger. Bland deltagarna finns alla generationer representerade, från unga tonårstjejer till vuxna kvinnor och äldre damer. Personalen har stor vana av att bemöta brottsoffer. Så den som varit utsatt kan känna sig trygg och blir väl omhändertagen, säger Stefan Sandrén, kursledare och verksamhetschef på Självförsvarsskolan.

Se alla kurser i självförsvar.

Kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för runt 400 kursarrangörer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.