Pressrum

Följ kurser.se

Plötsligt vill alla bli experter på bin

Nyhet   •   Maj 02, 2017 09:00 CEST

Intresset för biodling har stigit i rekordfart på kurser.se

Under ett års tid har antalet besökare till biodlingskurser ökat med 631,22%. Allt fler människor har fått en miljömedvetenhet och det märks i det stigande intresset för olika kurser inom natur och djur.

Miljömedvetenheten som råder i samhället speglar även kurslandskapet. Fler människor verkar anse att miljön är någonting som angår dem. Därför väljer vi att ägna några timmar på vår fritid för att lära oss nya saker som kan bidra till en bättre miljö.

Biodling är ett sådant exempel. Antalet besökare på biodlingskurser på kurser.se har haft ett stigande intresse och en ökning från 205 till 1 449 under samma period 2015 i jämförelse med 2016.* Intresset för biodling sträcker sig över hela landet men är populärast i Skåne, Stockholm, Göteborg, Borås och därefter Östergötland.

På kurser.se syns också en ökning av intresset för andra miljöinriktade kurser. Trädgårdskurser har till exempel ökat med 12,62% besökare och kurser i vegetarisk matlagning har fler kursdeltagare än någonsin. Recycling kopplat till hantverk är även något som förekommer mer och mer i kursbranschen.

- Att vi ser en stor ökning i intresse för miljöinriktade kurser känns helt naturligt i den tid vi lever i idag. Det har blivit allt mer viktigt för den enskilda människan att bidra och dra sitt strå till stacken för en mer hållbar och hälsosam framtid, säger Sofie Larsson på kurser.se.

* Statistik från kurser.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.