Pressrum

Följ kurser.se

Nu kan du ta körkort med hjälp av VR-teknik

Nyhet   •   Apr 01, 2017 09:15 CEST

Framtiden är här! Nu kan du övningsköra hemma i vardagsrummet med virutal reality. Under mars visade över 50% av alla besökare på kurser.se intresse för just denna kurs.

En kund till kurser.se lanserade i början av 2017 en möjlighet att öva inför att ta körkort med hjälp av virtual reality. På kursen får kursdeltagaren instruktioner via en app. Där lär du dig bland annat vad olika vägskyltar betyder, bemästra olika vägar och att ha trafik omkring. Allt med din virtuella körskolelärare bredvid dig. Det enda du behöver är en smartphone och ett par VR-glasögon.

– VR eller virtual reality som det heter är en teknik som fullkomligt exploderat på senaste tiden. Så på så vis är det inte förvånande att det nu tas till nästa nivå och på det här viset så sparar man också pengar som i annat fall skulle lagts på dyra körlektioner, berättar Nina Wånggren på kurser.se.

Givetvis måste du fortfarande klara alla moment med teoriprov, halkbana och uppkörning. Men kursen underlättar för många som har svårt att ta sig iväg på körlektioner.

Här hittar du alla kurser för att ta körkort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.