Pressrum

Följ kurser.se

Så fångar du dina drömmar i höst

Blogginlägg   •   Sep 01, 2016 09:00 CEST

Visste du att en drömfångare är ett indianskt magiskt föremål som tillverkades först av ojibwastammen* i Nordamerika? Traditionellt brukar en drömfångare hängas nära en sovplats eller i taket då det sägs fånga dina drömmar. På en hantverkskurs kan du få reda på hur du tillverkar en alldeles egen drömfångare.

Under 2015 var hantverk en av de mest populära kurserna att gå. Hela 47 procent** fler än föregående år intresserade sig för eget skapande i allt från keramik till smide. Just drömfångare tillverkas ofta av ull, fjädrar och pärlor.

Vid tillverkningen av en drömfångare tvinnas och flätas materialet ihop och bildar i mitten ett spindelnät. Där fäster man pärlan som är dragkraften som ska locka till sig önskvärda drömmar. Pärlans färg och sinnesstämningen hos den som tillverkar drömfångaren anses avgörande för vilka drömmar som kommer att fångas. En drömfångare fungerar också som en fin inredningsdetalj till ditt hem. 

*Ojibwaär en nordamerikansk ursprungsbefolkningsom i dag utgör den tredje största enskilda gruppen urbefolkningar i Kanada och USA.

** Källa: Kursbarometern 2016

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.