Pressrum

Följ kurser.se

Pärlplattor - hobbyn för den påhittiga

Blogginlägg   •   Okt 07, 2016 09:07 CEST

Är du på jakt efter fina inredningsdetaljer till ditt hem? Med pärlplattor kan du skapa vad som helst - underlägg, julgranspynt eller ett brädspel. Det är bara fantasin som sätter stopp! I denna guide får du handfasta tips och inspiration på vad du kan skapa med pärlplattor.

Underlägg för glas

Om du vill ha ordentligt specialdesignade underlägg för ditt soffbord ska du göra dem av pärlplattor. Du kan välja att antingen skapa dem i rund-, kvadratisk- eller hektagon form. Välj en till tre snygga färger som kompletterar resten av din inredning. Du kan även välja att skapa ett motiv att ha på din pärlplatta. Du kanske vill ha underlägg med mönster, med en figur eller kanske till och med en bild på dig själv? Använd verktyget Perler Bead Pattern Creator för att få fram ett mönster av en bild som du önskar att skapa en pärlplatta av.

Kylskåpsmagneter som piggar upp

Ett sätt att pigga upp ditt kylskåp är att skapa härliga kylskåpsmagneter. Bygg ihop bokstäver så att barn som vuxna kan skriva roliga meddelanden till varandra på morgonkvisten. Ni kan även sitta hela familjen och skapa varsin magnet föreställande er favorit pokemon. Vad skulle du vilja sätt på ditt kylskåp?

Pryd dina väggar med pärlkonst

Står dina väggar utan dekor? Gör ett konstverk av en hel vägg eller skapa mindre tavlor av pärlplattor att sätta upp på väggen. Du skulle kunna bygga upp en hel värld som täcker din vägg. Vad sägs om att ha Super Mario spelet på din vägg? Då kan också konsten bli levande som ni kan byta ut och flytta runt för att förändra. Om du vill ha traditionella tavlor kan du skapa tavlor med mönster i kvadratisk eller rektangulär form. Hitta inspiration för motiv på Pinterest.

Julpynt till granen

Efter sommaren är det kanske många som känner nedstämdhet inför att gå in i vinterhalvåret med mörker, förruttnade landskap och regniga dagar. Pigga upp dig och ditt hem inför vintern genom att göra färgglada pynt att hänga i granen. Välj ett tema att skapa dina julpynt under. Vill du exempelvis ha en Disney jul kan du skapa alla karaktärer från Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul, programmet som visas varje julafton klockan tre. Kom ihåg att limma eller smälta fast en ögla som din prydnad kan hängas upp med.

Känner du dig inspirerad och vill sätta tänderna i ett nytt projekt redan nu? Anmäl dig till en kurs och utveckla dina skills! Hitta alla hantverkskurser här

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.