Pressrum

Följ kurser.se

Gå från dröm till verklighet

Blogginlägg   •   Mar 14, 2017 09:45 CET

Har du drömmar du längtar efter att förverkliga? Ibland behövs en knuff för att ta tag i det där man alltid drömt om, men skjutit upp att göra. Oavsett om det gäller att byta jobb, flytta utomlands eller lära dig något nytt på fritiden kan du behöva perspektiv för att se vilka möjligheter du står inför.


1. Gör en Mind Map

För att kunna visualisera dina drömmar kan en god idé vara att få ner dem på papper. Sätt ditt namn i mitten på ett papper och bygg ut med olika grenar. Gör grenar för till exempel arbete, studier, boende, familj, relationer och fritidsaktiviteter. Utifrån dessa gör du anslutande grenar som är mer detaljerade. På så vis kan du ringa in och lyfta ut områden där du vill göra en förändring. Du kan också göra en punktlista om det känns enklare.

2. Rangordna dina drömmar

Hur många drömmar lyckades du identifiera? Se till att göra en rangordning av det du vill förverkliga för att veta vart du ska börja. Tänk på om du behöver ta hänsyn till kostnader och tid och prioritera efter det.

3. Se över dina alternativ

Djupdyk i det du är intresserad av att göra. Är du till exempel intresserad av att börja måla akvarell? Ta reda på var det är möjligt att göra det där du bor, när det går att börja, vad det kostar, behöver du spara pengar eller är avbetalning ett alternativ? Ja, all information du behöver veta för att ta ett beslut om att faktiskt börja. Ju mer du vet desto bättre!

4. Delad glädje = dubbel glädje?

Att förverkliga dina drömmar på egen hand kan göra att du växer och utvecklas som person. Men det är något visst att dela upplevelser med andra. Finns det någon i din närhet som också vill göra den där Europaresan eller börja dansa? Sätt upp mål tillsammans och peppa varandra längs vägen.

5. Första kontakten

Behöver du komma i kontakt med någon för att komma vidare? Första kontakten kan vara att tala eller maila med den som är ansvarig för området. Så oavsett om det är en kursarrangör eller en mäklare - skicka iväg ett mail, ring ett samtal, boka online.

6. Ta ett beslut och fullfölj

Nu är du på god väg! Nu gäller det att ta ett beslut och hålla dig till det. Det här är det roligaste steget när det du drömt om faktiskt går i uppfyllelse och blir verklighet. Se till att njuta och ha roligt! Oavsett om det gäller att lära sig jaga eller börja träna på ett nytt gym. Du kommer när du sätter igång förmodligen känna en känsla av självuppfyllande när du får utföra en av dina drömmar.

När du nått ända hit hoppas vi att du fått göra dröm till verklighet - eller är på god väg!

Inspireras också att hitta nya intressen och drömmar bland alla våra kurser.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.